Naša priča: Tradicija duža od 83 godine…

Naš pradjed Franjo Čunčić počeo se baviti pčelarstvom 1935. godine za vlastite potrebe. Tokom godina proširio je pčelinjak i skupio dovoljne količine meda za prodaju. Med je prodavao u Kučama gdje je i živio.

Salvia

1971. njegov sin Slavko Čunčić nastavlja s proizvodnjom meda u Turopoljskom lugu i Kučama. Godine 1985. prvi put seli pčele radi dobivanja sortnog meda. Pčele seli u okolicu Vrbovca, Petrinje i u Lonjsko polje. Povećanjem proizvodnje prodaje med i na tržnici Utrine u Zagrebu.

Tradiciju nastavljaju kćer Marica i suprug Stjepan Antolčić 1989. godine. Seljenje pčela i ogroman posao pojednostavljuju kupnjom poljoprivirednih zemljišta blizu medonosnih područja.

Svoje znanje i iskustvo prenose na sina Tomislava. On sa suprugom Jasminom 2004. godine otvara obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. OPG je otvoren specifično za primarnu proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda. Nastavljajući obiteljsku tradiciju sa suprugom i kćeri Dorom 2007. godine Jasmina i Tomislav završavaju edukaciju i stječu službeno zvanje pčelar. Prije par godina kupljeno je zemljište u Vukomeričkim Goricama radi povećanja broja vrsta meda koje imamo u ponudi. Med prodajemo u Velikoj Gorici, gdje i živimo, tako da smo stalno dostupni kupcima. Proširili smo i razvili proizvode koje prodajemo tako da uz med, pelud i propolis u ponudi imamo i mješavine meda za poboljšanje imuniteta, te med s raznim dodacima. Tijekom godina naši su proizvodi dobitnici velikog broja priznanja, diploma i nagrada.

Salvia

Nadamo se da će kćer Dora nastaviti obiteljsku tradiciju i brigu oko pčela poštujući ekološke principe koje i mi koristimo u proizvodnji meda.
Prirodni domaći med i čista priroda su nešto što želimo ostaviti našoj djeci i unucima.


Salvia

Salvia

Salvia

 

Naša priča


Med
Domaći med Opširnije

facebook
Pratite nas Opširnije

Propolis
Med s propolisom Opširnije

Med s dodacima
med s dodacima Opširnije

Med za poboljšanje imuniteta
Med za poboljšanje imuniteta Opširnije